Netwerk Veteranen FNV

Invictus Games opnieuw verplaatst

De Invictus Games in Den Haag zijn opnieuw uitgesteld. Het evenement dat na een eerder uitstel vanwege de coronacrisis zou plaatsvinden van 29 mei tot 5 juni 2021 wordt verplaatst naar het voorjaar van 2022. Dit hebben de Invictus Games Foundation en het Nederlandse organisatiecomité besloten. Dit besluit volgde na een goed overleg met de teams, partners en belanghebbenden.

De belangrijkste reden van het nieuwe uitstel is dat de doelstelling van de Invictus Games – het bespoedigen van het beoogde herstelproces van alle deelnemers –  door de huidige coronamaatregelen en de bijbehorende onzekerheid nu niet te realiseren is, zo benadrukt de organisatie. De precieze nieuwe datum wordt op een later moment bekendgemaakt. Opties om dit jaar de Games digitaal te organiseren of later in 2021 hebben niet de voorkeur van het organisatiecomité en de Invictus Games Foundation.

Beste beslissing
Wouter Bakker, aanvoerder van het Nederlandse Invictus Games-team, geeft een korte toelichting op de nieuwe verplaatsing van het evenement. “Gezien de huidige coronasituatie komt het nieuws niet als een verrassing. Een digitale variant of het organiseren van het evenement zonder publiek zou voor mij niet aanvoelen als Invictus Games en doet geen recht aan de geest van dit unieke evenement. Evenals mijn teamgenoten denk ik dat het verplaatsen van het evenement naar het voorjaar van 2022 de beste beslissing is. Dit maakt een einde aan de onzekerheid waar alle deelnemers in zitten en kunnen we ons goed voorbereiden en focussen op volgend jaar.”