Netwerk Veteranen FNV

Nieuwsbrief december 2019

Lees de decembereditie van de nieuwsbrief van Netwerk Veteranen FNV hieronder of check de pdf!

Onze website is vernieuwd!
Onze website www.netwerkveteranenfnv.nl is onlangs uitgebreid met veel nieuwe informatie die voor jou als veteraan relevant is. Ook vind je op de site een evenementenkalender met boeiende activiteiten in het hele land. Verder zijn er links naar onze drukbezocht Facebook- en Twitteraccount. Binnenkort geven wij als Netwerk Veteranen FNV online ook antwoord op brandende vragen die wij regelmatig ontvangen. Heb je vragen of problemen? Wil je een reis doorgeven of een oproep plaatsen voor een uit het oog verloren oud-collega? Stuur dan een e-mail naar ons algemene mailadres of naar onze voorzitter John Knottenbelt: jmmknottenbelt@ziggo.nl.

Cursus Nuldelijnshulpverlening
Door omstandigheden heeft ons bestuurslid Rob van Draanen de gecertificeerde cursus Nuldelijnshulpverlener niet succesvol kunnen afronden. Volgend jaar gaat ons andere bestuurslid Guus van Vessem deze cursus volgen. De zogeheten nuldelijnshulpverlening wordt ingezet om de veteraan met het juiste behandeltraject te helpen en is professioneel opgezet. Je kunt als veteraan zelfs aangeven of je een mannelijke of vrouwelijke nuldelijnshulpverlener wenst en van welk krijgsmachtsonderdeel hij of zij afkomstig moet zijn.
De Nuldelijnshulpverlening is bereikbaar via 06-13618661

Belangenbehartiging veteranen onder één dak
Het streven is om 2020 de belangenbehartiging van veteranen in één grote organisatie onder te brengen. Onder meer het Veteranen Platform, het Veteraneninstituut en het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV) worden samengevoegd, zodat je als veteraan straks voor van alles terecht kunt op een centrale plek. Zodra deze organisatie een feit is, melden we dat natuurlijk direct op onze website.

Speciale ticketregeling voor Invictus Games
In het Zuiderpark in Den Haag gaan op 9 mei 2020 de Invictus Games van start. Voor het eerst wordt dit internationale sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewond geraakte (oud-)militairen in ons land georganiseerd. Zowel de organisatie als de deelnemers uit talloze landen bereiden zich voor op een geweldig evenement. Voor jou als veteraan is er een speciale ticketregeling voor de Invictus Games. Je kunt je tickets bestellen via deze link van het Veteraneninstituut. Bekijk hier alle informatie over de Invictus Games.

Sluit je aan bij Netwerk Veteranen FNV
Ons Netwerk Veteranen FNV geniet een steeds groter bekendheid. Niet alleen onder de veteranen die FNV-lid zijn, maar bij (oud)collega’s in heel Nederland. Het afgelopen jaar liet ons netwerk zijn gezicht zien tijdens diverse evenementen, waaronder de Veteranendagen, de Thuisfront Informatiedagen, de Militaire Taptoe in Ahoy Rotterdam, veteranenlezingen en herdenkingen. Het ledenaantal van Netwerk Veteranen FNV groeit gestaag. Inmiddels staat de teller op bijna 3000 leden. Ken je veteranen die lid zijn van de FNV? Breng ons netwerk dan bij hen onder de aandacht! Ook zij kunnen zich namelijk gratis via onze site aanmelden als lid. Ook volgend jaar zal Netwerk Veteranen FNV zich weer volop inspannen om jouw belangen als veteraan zo goed mogelijk te behartigen. Ook geven wij weer acte de présence bij uiteenlopende landelijke activiteiten, waaronder de Veteranendagen.

Het bestuur van Netwerk Veteranen FNV wenst jou en de jouwen een zalig kerstfeest en een voorspoedig maar vooral gezond 2020!