Netwerk Veteranen FNV

Publieksbijeenkomst bij Nationaal Archief

‘Onafhankelijkheid, dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945-1950’  verzorgt op 2 november een publieksbijeenkomst in samenwerking met het Nationaal Archief. Tijdens deze bijeenkomst bij het Nationaal Archief aan het Prins Willem-Alexanderhof 20 in Den Haag staat het doen van (archief)onderzoek centraal: hoe ziet ‘onderzoek doen’ er in de praktijk uit? Welke bronnen worden gebruikt voor het Indonesië-onderzoek en wat vertellen ze ons? Hoe gaan de onderzoekers om met eenzijdigheid en tegenstrijdigheden in de bronnen? En hoe zorgen ze voor meerstemmigheid?

Tijdens diverse workshops en presentaties delen de onderzoekers van het programma en enkele externe deskundigen ervaringen uit hun onderzoekspraktijk. Daarnaast biedt het Nationaal Archief workshops aan over het doen van archiefonderzoek en worden rondleidingen gegeven door het depot en de expositie ‘Topstukken in perspectief’.
Als veteraan kunt u deelnemen aan het ochtend- of het middagprogramma, met nagenoeg dezelfde sessies. Via Eventbrite kunt u zich voor één van beide dagdelen aanmelden. Tijdens beide dagdelen worden zowel Nederlands- als Engelstalige sessies aangeboden. De voertaal van het plenaire gedeelte is Nederlands, met Engelse boventiteling.
Bekijk hier het volledige programma.