Netwerk Veteranen FNV

Q&A’s

Oefening tbv NLDA brochure

Op deze pagina vind je veelgestelde Q&A’s over Netwerk Veteranen FNV!

Q: Wat kan Netwerk Veteranen FNV voor mij als lid betekenen?
A: Ons netwerk neemt deel aan het overleg met het ministerie van Defensie over het algehele veteranenbeleid en over de specifieke rechtspositie van veteranen. Ook kun je bij ons terecht met individuele vragen en problemen op het gebied van jouw werk en inkomen, waarmee jij als veteraan wordt geconfronteerd. In de loop der jaren is er gelukkig al veel geregeld als het gaat om de zorg en de nazorg van Nederlandse veteranen. Zo zagen de Veteranenwet en het Veteranenloket de afgelopen jaren het levenslicht. Ons netwerk stapt in op de momenten als de (na)zorg voor jou als veteraan desondanks extra aandacht verdient. Verder ontvang je regelmatig een digitale nieuwsbrief met actueel veteranennieuws en andere wetenswaardigheden.

Q: Wat doet het netwerk verder allemaal?
A:Natuurlijk volgen wij als netwerk alle nieuwswaardigheden, activiteiten en evenementen rond veteranen in het hele land. Met een herkenbare stand is ons netwerk bovendien regelmatig te vinden op belangrijke evenementen in de veteranenwereld, zoals de Militaire Taptoe, de Veteranendagen en bijeenkomsten van de Koninklijke Marechaussee en de CLAS. Ben je lid van de FNV en tevens veteraan? Breng dan een bezoek aan onze stand tijdens een van deze activiteiten!

Q: Wie bestieren Netwerk Veteranen FNV?
A: Het bestuur van ons netwerk bestaat uit actief dienende en postactieve militairen. Daarnaast spannen postactieve en gepensioneerde FNV-leden zich dagelijks in om onze (landelijke) bekendheid te vergroten.

Q: Waarom is er voor de veteraan eigenlijk een netwerk binnen de FNV?
A: Dit netwerk is er, omdat veel (ex-)militairen die in het verleden uitgezonden waren als veteraan, lid zijn van de FNV. De belangrijkste doelstelling van Netwerk Veteranen FNV is om iedereen te verbinden met elkaar, die een uitzendverleden heeft én FNV-lid is.

Q: Kan iedereen zich aansluiten?
A: Nee. Alleen als je lid van een FNV-bond én veteraan bent, kun je rekenen op onze gratis dienstverlening. Lees op deze website wat wij allemaal voor jou als veteraan kunnen betekenen!

Q: Hoe is het netwerk ontstaan?
A: Netwerk Veteranen FNV zag in 2015 het levenslicht vanuit de Defensievakbonden AFMP en MARVER. Ons netwerk behartigt sindsdien de belangen van Nederlandse veteranen.

Q: Welke andere organisaties en vrijwilligers behartigen mijn belangen?
A: Neem voor het antwoord op deze vraag contact op met Netwerk Veteranen FNV of check de informatie op de website van het Veteranenloket. Let wel: soms worden jouw vraag en het bijbehorende antwoord getoetst aan de richtlijnen van de AvG, de nieuwe privacywetgeving. Het kan daardoor voorkomen dat je niet of niet direct antwoord krijgt.

Q: Ik heb wel eens de naam horen vallen van de Nuldelijns ondersteuningsorganisatie. Wat kan deze organisatie voor mij betekenen?
A: De Nuldelijns ondersteuningsorganisatie met een landelijke dekking van gecertificeerde ondersteuners kan jou bij uiteenlopende problemen steun verlenen. Deze nuldelijnsondersteuners beschikken zelf over ruime uitzendervaring en kennen de weg in veteranenland. Zij kunnen jou bovendien in contact brengen met de instanties die deelnemen aan het landelijk systeem.