Netwerk Veteranen FNV

Wil jij een bijdrage leveren aan De publieke tribune?

Valt het bestaan van een Nederlands leger vandaag te verdedigen? Is een loopbaan als militair vandaag nog wel aantrekkelijk? Was het vroeger wel zo? Begrijpen (oud-)militairen en burgers elkaar eigenlijk? Heeft ons leger het juiste imago? Waar loopt het eventueel mis?

Presentator Coen Verbraak van het Human-praatprogramma De publieke tribune gaat op zoek naar antwoorden op deze vragen. Daarom organiseert hij op woensdag 29 januari 2020 tussen 14.00 en 17.00 uur in de Johannes Post Kazerne te Havelte een gesprek tussen de Commandant der Strijdkrachten, admiraal Rob Bauer en zijn (oud-)militairen/medewerkers. Volgens de programmamakers gaat het niet om een klassiek debat, maar om een echt en open gesprek, waarbij militairen en burgermedewerkers hun verhalen en verzuchtingen aan de CDS kwijt kunnen en waarbij de CDS zelf haar beslissingen zal toelichten.
De publieke tribune is een programma van HUMAN/VPRO en is vanaf zondag 12 januari te zien op NPO 2. Naast het leger behandelt De Publieke Tribune onder meer ook zwerfjongeren (staatssecretaris Blokhuis), schulden (staatssecretaris Van Ark) en het imago van het mbo (minister Van Engelshoven).
Ben jij een (beroeps-)militair, een oudgediende en/of een veteraan en wil je in gesprek met Rob Bauer? Meld je dan snel met je vraag of verhaal bij programmamaker Michiel Galle via e-mail of telefoon:06 81663002. De communicatie tussen hem en jou blijft vertrouwelijk. Concrete details volgen na contactname.